DVC Junior Engineer Practice Questions with Answers, Get Important Questions

DVC Junior Engineer Practice Questions with Answers | DVC Junior Engineer Practice Questions | DVC JE Important Questions | DVC JE Practice Question and Answers 

DVC Junior Engineer Practice Question with Answers: Damodar Valley Corporation has announced VAO exam date will be Published soon. During this time candidates should complete their preparation and take practice tests. In this way, candidates can know their ability while writing more Practice exams. Apart from that, although there are many series of exercises, one should also know the methods to face the exam properly. Candidates preparing for DVC Junior Engineer exam will be sure of success when they do proper planning for it. Because every competitive exams will be difficult. Candidates chose the best way to prepare for the examination. Here we test your practising knowledge through DVC Junior Engineer Practice Questions with Answers/ DVC JE Practice Important Questions.

It is very easy way to remember your preparation. Interested and willing candidates use this page to practice yourself. DVC Junior Engineer Practice Question and answers is given below in this page. License Inspector Practice questions/ DVC Junior Engineer Important Questions is very useful to prepare for your examination and easily appeared in the examination. If you are preparing for the DVC JE exam, you can find out whether your preparation for the exam is correct, in which area you are weak and allocate your time for it. By doing so you can be confident in all subjects. DVC Junior Engineer Exam can also be easily cleared. DVC Practitioners will help you to prepare for it. DVC Junior Engineer Tips in today’s post will help you crack exam easily.

DVC JE Practice Questions with Answers 

Organization Damodar Valley Corporation
Job Name Junior Engineer
Category Practice Question and Answers

DVC Junior Engineer Practice Questions/ DVC JE Important Questions 

Q1: What is the SI unit for dynamic viscosity?

A. Newton
B. Stoke
C. Pascal second
D. Pascal

Q2: For the following stream function calculate velocity at a point (1, 2)

1) ψ = 4xy,  2) ψ = 3x2y – y3

A. V = √80 unit, 2) V = 15
B. V = √90 unit, 2) V = 25
C. V = √40 unit, 2) V = 15
D. V = √80 unit, 2) V = 25

Q3: Lateral strain/longitudinal strain is equal to ______.

A. Poisson’s ratio
B. Hooke’s law
C. Jump’s law
D. Newton’s law

Q4: From Bending moment curve, what quantity helps to determine the shear Forces?

A. x-intercept
B. y-intercept
C. Area under the curve
D. Slope of the curve

Q5: Which equipment is NOT used for compacting cohesion less soils?

A. Smooth wheel

B. Sheep foot roller
C. Vibratory roller
D. Pneumatic roller

Q6: Poise is a unit of ______.

A. viscosity
B. surface tension
C. velocity
D. weight

Q7: The boundary layer on a flat plate is called laminar boundary layer if

A. Re is less than 2000
B. Re is less than 4000
C. Re is less than 5 × 105
D. None of these

Q8: Number of arithmetical checks in Rise and Fall method is:

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Q9: The test intended to study the resistance of aggregates to weathering action is:

A. Abrasion test
B. Crushing test
C. Impact test
D. Soundness test

Q10: Which of the following structural loads are not applied commonly to a building?

A. Dead Load
B. Rain Load
C. Live Load
D. Environmental Load

 

DVC Junior Engineer Practice Questions with Answers

Answers:

  1. D
  2. A
  3. A
  4. D
  5. B
  6. A
  7. C
  8. C
  9. D
  10. B

Keep follow DAILY RECRUITMENT Site for more upcoming jobs and exams.

INSTAGRAM LINK FOLLOW NOW >>
JOB ALERT ON TELEGRAM JOIN NOW>>

Govt Jobs by Qualifications

Education & Vacancies Salary Apply Link
10th Pass Govt Jobs - 5,000 Vacancies Rs. 5,200 - 63,200 Apply Now
12th Pass Govt Jobs - 18,000+ Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
ITI Pass Jobs - 3,500 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
Any Graduate Jobs - 19,100 Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
Central Govt Jobs Rs. 5,200 - 17,000 Apply Now
Bank Jobs - 1,000 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Diploma Jobs - 9,300 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
BTech/BE Jobs - 18,000 Vacancies Rs. 15,000 - 1,00,000 Apply Now
Data Entry Jobs - 1,300 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Private Jobs Rs. 10,000 - 67,700 Apply Now