Tamilnadu State General Knowledge Questions & Answer PDF Download

Tamilnadu General Knowledge Multiple Choice Questions and Answer | TN GK Questions & Answer | Tamilnadu State GK Quiz Questions & Answer PDF

Tamilnadu GK Quiz: Candidate who are searching for Tamilnadu General Knowledge questions please use this page. Here we have collected 30 general knowledge questions. Candidate regularly practice these Tamilnadu GK Questions, it will greatly develop your skills as well as knowledge. Applicants are requested to download the Tamilnadu General Knowledge Multiple Choice Questions PDF. Most of the candidates are interested know the Tamilnadu State GK Questions with answer. It is good to know about the Tamilnadu State General Knowledge Questions. It will be useful for upcoming examinations like TNPSC Exam, Tamilnadu SET and state level exam etc.

Important Links

Click here for Machine Learning MCQ Questions
Press here for Data Visualization MCQ Questions
 

Tamilnadu GK Questions and Answer

1. In which district Kudankulam Nuclear Power Plant is situated ?

  1. Selam
  2. Trichy
  3. Madurai

Answer: Tirunelveli

2. Which temple has the longest corridor in India ?

  1. Brihadeeswarar Temple
  2. Ramanathaswamy Temple
  3. Meenakshi Sundareswarar
  4. Kapaleeshwarar Temple

Answer: Ramanathaswamy Temple

3. What is the capital of Tamilnadu ?

  1. Trichy
  2. Coimbatore
  3. Madurai

Answer: Chennai

4. What is the state tree of Tamilnadu ?

  1. Neem tree
  2. Mango tree
  3. Palm tree
  4. Pappaya tree

Answer: Palm tree

5. Where is Gulf of Mannar Marine National Park is situated ?

  1. Rameswaram
  2. Thoothukudi
  3. Vedandhangal

Answer: Thoothukudi

6. What is the official language of Tamilnadu ?

  1. Telungu
  2. Kannadam
  3. Malayalam

Answer: Tamil

7. Which one is the largest district by area wise in Tamilnadu ?

  1. Coimbatore
  2. Chennai
  3. Madurai
  4. Namaakal

Answer: Coimbatore

8. Meenakshi Amman Temple is located in the bank of the river ?

  1. Pennaiyar River
  2. Krishna River
  3. Vaigai River
  4. Kaveri River

Answer: Vaigai River

9. Which city of called as Manchester of South India ?

  1. Coimbatore
  2. Chennai
  3. Ooty

Answer: Coimbatore

10. How many districts in Tamilnadu ?

  1. 38
  2. 32
  3. 35
  4. 37

Answer: 38

11. In which district Madras Atomic Power Station is situated ?

  1. Chennai
  2. Coimbatore
  3. Kancheepuram
  4. Ariyalur

Answer: Kancheepuram

12. On which day of the Pongal, the Jallikattu bull fight was played ?

  1. Maatu Pongal
  2. Kaanum Pongal
  3. Bhogi
  4. Thai Pongal

Answer: Maatu Pongal

13. How many number of Parliamentary constituency of Tamilnadu ?

  1. 39
  2. 30
  3. 33
  4. 35

Answer: 39

14. Where is Kalakkad Mundanthurai Tiger Reserve is situated ?

  1. Erode
  2. Tirunelveli
  3. Chennai
  4. Nilagiri

Answer: Tirunelveli

15. Who is the first state chief minister of Tamil Nadu ?

  1. K. Kamaraj
  2. C. N. Annadurai
  3. C. Rajagopalachari
  4. S. Kumaraswamy Raja

Answer: S. Kumaraswamy Raja

16. Who is the frist state first governor of Tamilnadu ?

  1. Sri Prakasa
  2. Sardar Ujjal Singh
  3. Maharaja Sir Krishna Kumarasinhji Bhavsinhji
  4. A. J. John, Anaparambil

Answer: Sardar Ujjal Singh

17. What is the state fruit of Tamilnadu ?

  1. Graps
  2. Apple
  3. Banana
  4. Jackfruit

Answer: Jackfruit

18. What is the state flower of Tamilnadu ?

  1. Rose
  2. Gloriosa lily
  3. Jasmine
  4. Lotous

Answer: Gloriosa lily

19. How many number of assembly constituency of Tamilnadu ?

  1. 234
  2. 250
  3. 210
  4. 235

Answer: 234

20. Tamil Nadu is a major producer of ?

  1. Sunflower
  2. Onion
  3. Cotton
  4. Sugarcane

Answer: Sugarcane

21. Which is the biggest fort in Tamil Nadu?

  1. Vellore Fort
  2. Gingee Fort
  3. Fort St George
  4. Dindigul Fort

Answer: Vellore Fort

22. In which hill is the Killyur waterfall located ?

  1. Agathiyar
  2. Shervaroy
  3. Niligiris
  4. Kodaikanal

Answer: Shervaroy

23. Which city of called as Healthcare Capital of India ?

  1. Trichy
  2. Chennai
  3. Salem
  4. Madurai

Answer: Chennai

24. Who captured Gingee Fort?

  1. Chhatrapati Shivaji
  2. Nizam al-Mulk
  3. Mughal general Zulfiqar Khan
  4. Asad Khan

Answer: Mughal general Zulfiqar Khan

25. Tirupur Kumaran died in the year ?

  1. 1935
  2. 1932
  3. 1928
  4. 1930

Answer: 1932

26. Where is Indira Gandhi National Park is situated ?

  1. Namakkal
  2. Sivagangai
  3. Pollachi
  4. Karur

Answer: Pollachi

27. Udayagiri Fort is located in ?

  1. Namakkal
  2. Selam
  3. Erode
  4. Kanniyakumari

Answer: Kanniyakumari

28. Gingee Fort controlled by ?

  1. Bijapur Sultanate
  2. Ananda Kone Dynasty
  3. Ananda kon
  4. None of these

Answer: Ananda Kone Dynasty

29. Who was first translated Mahabharata into Tamil ?

  1. Bharavi
  2. Kamban
  3. Perundevanar
  4. Sundaramurthi

Answer: Perundevanar

30. Where is Anaimalai Wildlife Sanctuary is situated ?

  1. Madurai
  2. Karur
  3. Selam
  4. Coimbatore

Answer: Coimbatore

Applicants kindly watch our dailyrecruitment website regularly to get MCQ Quiz.