Ubiquitous Computing System MCQ Quiz Questions and Answers

Ubiquitous Computing System MCQ Questions & Answer | Ubiquitous Computing System Multiple choice questions

Ubiquitous Computing System MCQ: Here, we have shared 40 MCQ Questions and Answers on Ubiquitous Computing System for candidates who are preparing for various Government exams or Competitive exams. This is great chance for People who are searching Ubiquitous Computing System questions and answer. It will develop your skills as well as enhance your knowledge. We have regularly updates General questions in our site. Keep Practice lots of UCS General Knowledge questions daily. Read the entire questions carefully then select best answers. It is key point to success in your life.

Important MCQ Quiz Link

Click here for Human Resource Management MCQ Question and Answer
Click here for E Commerce MCQ Questions and Answers

Ubiquitous Computing System Online Test & MCQ Quiz

1. What applications run on a SMART Board?

  1. internet browsers like explorer and navigator only
  2. PowerPoint only
  3. any application on the computer
  4. PowerPoint only

Answer: any application on the computer

2. What does RFID stand for?

  1. radio frequency identification
  2. radio frequency issue date
  3. real far identification
  4. rear field identification

Answer: radio frequency identification

3. It takes the output signal from the transmission channel and delivers____________

  1. transmission channel
  2. hardware
  3. transmitter
  4. receiver

Answer: receiver

4. Which of the Following is used in banking industry______________

  1. omr
  2. micr
  3. All of above
  4. None of above

Answer: micr

5. DoCoMo Stands for______________

  1. do communications over the mobile network
  2. documentation & communications over the mobile network
  3. documentation over the mobile network
  4. None of the above

Answer: do communications over the mobile network

6. When connecting a wearable device to the cloud, what software is required to run a custom service?

  1. Operating system
  2. Database
  3. http server
  4. All of the above

Answer: All of the above

7. The SMART Board Software is called_________

  1. Notebook
  2. Spiral page
  3. Note page
  4. All of the above

Answer: Notebook

8. The tag can be used to activate the task when the user clicks on a word on the screen?

  1. True
  2. False
  3. All of above
  4. None of above

Answer: True

9. Limitations of Short Messaging Service (SMS)__________

  1.  message latency is one minute or more
  2. poor security at the application level
  3. limited to 160 characters or less
  4. All of the above

Answer: All of the above

10. Among the various wireless options for wearable devices, which one needs to connect to a smart phone and is the most popular?

  1.  WIFI
  2. Rfid
  3. Bluetooth
  4. None

Answer: Bluetooth

11. Mobile Web Service design often uses a three tier ___________

  1. network, client proxy, server architecture
  2. internet, cilent & server
  3. thin client, client proxy, server architecture
  4. All of the above

Answer: thin client, client proxy, server architecture

12. The .NET Framework consists of two main parts _________________

  1. client & server
  2. common language runtime & unified set of class libraries
  3.  packages & class libraries
  4. digital packages & digital class libraries

Answer: common language runtime & unified set of class libraries

13. Ubiquitous computing is the method of______________

  1. wireless communication and carry-around computers.
  2. enhancing computer use by making many computers available throughout the physical environment
  3. allowing transmission of data, voice and video via a computer
  4.  interact with a variety of users via the internet.

Answer: enhancing computer use by making many computers available throughout the physical environment

14. Which of the following is not a key characteristic of Ubicomp System ?

  1. distributed
  2. context- awareness
  3.  ihci
  4.  pay as you go

Answer: pay as you go

15. J2ME is a multi layered organisation of software bundles of three types ________________

  1. configurations, profiles and optional packages
  2. servers, desktop machines & high end consumer devices
  3.  j2ee,j2se & kvm
  4. None of the above

Answer: configurations, profiles and optional packages

16. Code written on the .NET Framework platform is called_______________

  1. Managed code
  2. Server code
  3. Client code
  4. None of the above

Answer: Managed code

17. Java 2 Mobile Environment supports______________

  1. stand alone system designs in which code is developed
  2. development of client server system
  3. All of above
  4. None of above

Answer: All of above

18.___________ main properties for UbiCom Systems were proposed by Weiser

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Answer: 2

19. Mobile code is any_______

  1. application
  2. program
  3. content
  4. All of the above

Answer: All of the above

20. IrDA support_______________

  1. device specific controls
  2. sql server ce
  3. high performance jit compiler
  4.  All of the above

Answer: All of the above

21. .NET CF designed specifically for devices, such as _____________

  1. smart cards
  2. pdas and smart mobile phones.
  3. smart wearable devices
  4. sensors

Answer: pdas and smart mobile phones.

22. In J2ME architecture Connected Device Configuration (CDC)provides _______________

  1. fundamental services for virtual machines
  2. fundamental services for devices
  3. All of above
  4. None of above

Answer: All of Above

23. Life-Cycle for Tagging Physical Objects _____________

  1. identifying physical objects
  2. capturing a physical view or some object feature
  3. anchoring or relating objects
  4. All of above

Answer: All of above

24. Service Provision Life-Cycle – Maintenance Phase ________________

  1. services are invoked and multiple interlinked services may need to be coordinated
  2. services may be put off line or terminated temporarily or permanently.
  3. service processes register themselves in service directories.
  4. service processes, access configurations and service compositions

Answer: service processes, access configurations and service compositions

25. Which phase is not a part of development of Human-Centred Design Life-Cycle .

  1. modelling and design
  2. requirement gathering and analysis
  3. configurations & optional packages
  4. implementation and testing.

Answer:. configurations & optional packages

26. Service Provision Life-Cycle – Execution Phase _____________

  1. services are invoked and multiple interlinked services may need to be coordinated
  2. service processes register themselves in service directories.
  3. services may be put off line or terminated temporarily or permanently.
  4.  service processes, access configurations and service compositions

Answer: services are invoked and multiple interlinked services may need to be coordinated

27. Active transponders are woken up___________

  1. they typically have a read range of 20 100m
  2. no power source and no active transmitter
  3. when they receive a signal from a reader
  4. None

Answer: when they receive a signal from a reader

28. Service Provision Life-Cycle – Creation Phase ______________

  1. services are invoked and multiple interlinked services may need to be coordinated
  2. service processes register themselves in service directories.
  3. services may be put off line or terminated temporarily or permanently.
  4. service processes, access configurations and service compositions

Answer: service processes register themselves in service directories.

29. Micro-Electro-Mechanical Systems (MEMS) consists of_______________

  1. actuators, sensors
  2. mechanical structures
  3. microelectronic elements
  4. all of the above

Answer: all of the above

30. Sensors Primary Functions ___________

  1. control a system with respect to the environment
  2. detect changes in the environment
  3. instrument and monitor environments
  4. All of the above

Answer: All of the above

31. Service Oriented Architectures Functions_______________

  1. service invocation
  2. service discovery
  3. service management
  4. All of the above

Answer: All of the above

32. A MANIFEST.MF file located in the _________directory .

  1. acyclic graph directory
  2. general graph directory
  3. single-level
  4. meta-information

Answer: meta-information

33. The primary tasks of a smart card operating system________

  1. controlling the execution of commands
  2. managing and executing cryptographic algorithms
  3. transferring data to and from the smart card
  4. All of the above

Answer: All of the above

34. A smart card_______________

  1. which store data on magnetic strips
  2. is a plastic card embedded with digital memory
  3. is reprogrammable
  4. All of the above

Answer: All of the above

35. Benefit of UPnP_____________

  1. platform independence
  2. media and device independence
  3. internet-based technologies
  4. All of the above

Answer: All of the above

36. The Home Electronic System (HES) defines the system components _____________

  1.  standard interfaces
  2. residential gateway, home gate
  3. All  of above
  4. None of above

Answer: All of above

37. Proof Carrying Code ___________

  1. which ensures that code originates from a trusted source.
  2. that limit the local services that code can access.
  3. that carries explicit proof of its security.
  4. machines that can access the internet

Answer: that carries explicit proof of its security.

38. Jini consists of three Java language protocols _____________

  1. discovery, join and installation
  2. discovery, join and lookup
  3. discovery, configuration and lookup
  4. All of above

Answer: discovery, join and lookup

39. UPnP Stands for_________________

  1. unidirectional plug and play protocol
  2. universal plug and play protocol
  3. united plug and play protocol
  4. unidirectional plug and play protocol

Answer: universal plug and play protocol

40. Java Card widely used in ______________

  1. atm cards
  2. sim cards
  3. All of above
  4. None of above

Answer: All of above

We have regularly update more general knowledge questions, so candidate kindly track our dailyrecruitment site continuously.