Probability Aptitude MCQ Quiz Questions PDF Download

Probability MCQ (Multiple Choice Questions) PDF | Objective Questions and Answer on Probability 

Probability MCQ Quiz: Probability is an important part of the Quantitative Aptitude section in Banking exams and Government examinations such as SBI PO, IBPS CLERK, SBI SO, IBPS RRB, IBPS PO, SBI CLERK, NABARD GRADE A & B, RBI GRADE A & B, and more exams. Candidate can easily solve the all kind of Aptitude questions based on Probability by practicing this below objective type exercises/Probability MCQ online test quiz/Probability mcq (multiple choice questions)/ Probability MCQ Questions and answer PDF format. Candidates who are preparing for the banking exams Quantitative Aptitude is one of the most important and scoring subject. Time and Work is most important for all government exams. So candidates are practice these probability aptitude questions daily. At the end of the page you will get a Probability MCQ Questions PDF. You can download probability free PDF link. In our site regularly update more general knowledge questions.

Probability MCQ Online Test Quiz Details

Name of the Quiz Probability- Aptitude Questions
Number of Questions  30
Category  MCQ

Students who are searching for Environmental science questions, digital electronics questions and web technology questions to use this below links. It will useful for develop your knowledge as well as skills.

Environmental Science MCQ Questions and Answer
Digital Electronics MCQ Questions and Answer
Web Technology MCQ Questions PDF

1. Two dice are thrown simultaneously. What is the probability of getting two numbers whose product is even? 

  1. 3/8
  2. 1/2
  3. 4/5
  4. 5/16

Answer: 3/4

2. In a lottery, there are 10 prizes and 25 blanks. A lottery is drawn at random. What is the probability of getting a prize?

  1. 2/7
  2. 2/5
  3. 5/7
  4. 1/10

Answer: 2/7

3. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads? 

  1. 3/4
  2. 1/4
  3. 3/8
  4. 7/8

Answer: 7/8

4. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings?

  1. 35/256
  2. 25/57
  3. 1/15
  4. 1/221

Answer: 1/221

5. A bag contains 4 white, 5 red and 6 blue balls. Three balls are drawn at random from the bag. The probability that all of them are red, is______ 

  1. 1/22
  2. 3/22
  3. 2/77
  4. 2/91

Answer: 2/91

6. Two dice are tossed. The probability that the total score is a prime number is__________

  1. 5/12
  2. 1/2
  3. 1/6
  4. 7/9

Answer: 5/12

7. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn has a number which is a multiple of 3 or 5?

  1. 1/2
  2. 8/15
  3. 2/5
  4. 9/20

Answer: 9/20

8. A card is drawn from a pack of 52 cards. The probability of getting a queen of club or a king of heart is_______

  1. 2/13
  2. 1/26
  3. 1/13
  4. 1/52

Answer: 1/26

9. Two cards are drawn together from a pack of 52 cards. The probability that one is a spade and one is a heart, is________

  1. 29/34
  2. 3/20
  3. 13/102
  4. 47/100

Answer: 13/102

10. One card is drawn from a pack of 52 cards. What is the probability that the card drawn is either a red card or a king ?

  1. 6/13
  2. 1/2
  3. 7/13
  4. 27/52

Answer: 7/13

11. What is the probability of getting a sum 9 from two throws of a dice?

  1. 1/8
  2. 1/6
  3. 1/12
  4. 1/9

Answer: 1/9

12. Tickets numbered 1 to 20 are mixed up and then a ticket is drawn at random. What is the probability that the ticket drawn bears a number which is a multiple of 3 ?

  1. 3/10
  2. 3/20
  3. 2/5
  4. 1/2

Answer: 3/10

13. One card is drawn at random from a pack of 52 cards. What is the probability that the card drawn is a face card (Jack, Queen and King only)?

  1. 3/13
  2. 1/13
  3. 9/52
  4. 1/4

Answer: 3/13

14. A bag contains 6 black and 8 white balls. One ball is drawn at random. What is the probability that the ball drawn is white?

  1. 3/7
  2. 4/7
  3. 3/4
  4. 1/8

Answer: 4/7

15. In a class, there are 15 boys and 10 girls. Three students are selected at random. The probability that 1 girl and 2 boys are selected, is______________

  1. 25/115
  2. 21/46
  3. 3/25
  4. 1/50

Answer: 21/46

16. From a pack of 52 cards, two cards are drawn together at random. What is the probability of both the cards being kings?

  1. 25/57
  2. 1/15
  3. 35/256
  4. 1/221

Answer: 1/221

17. An urn contains 6 red, 4 blue, 2 green and 3 yellow marbles. If 4 marbles are picked up at random, what is the probability that at least one of them is blue?

  1. 69/91
  2. 22/91
  3. 4/15
  4. 11/15

Answer: 69/91

18. A bag contains 2 red, 3 green and 2 blue balls. Two balls are drawn at random. What is the probability that none of the balls drawn is blue?

  1. 2/7
  2. 10/21
  3. 5/7
  4. 11/21

Answer: 10/21

19. In a simultaneous throw of two coins, the probability of getting at least one head is__________

  1. 3/4
  2. 2/3
  3. 1/3
  4. 1/2

Answer: 3/4

20. A card is drawn from a pack of 52 cards. The probability of getting a queen of club or a king of heart is_____________

  1. 2/13
  2. 1/13
  3. 1/52
  4. 1/26

Answer: 1/26

21. From a pack of 52 cards, one card is drawn at random. What is the probability that the card drawn is a ten or a spade?  

  1. 4/13
  2. 1/4
  3. 1/26
  4. 1/13

Answer: 4/13

22. In a box, there are 8 red, 7 blue and 6 green balls. One ball is picked up randomly. What is the probability that it is neither red nor green?

  1. 7/9
  2. 3/4
  3. 1/3
  4. 8/21

Answer: 1/3

23. A bag contains 6 red balls 11 yellow balls and 5 pink balls. If two balls are drawn at random from the bag. One after another what is the probability that the first ball is red and second ball is yellow?

  1. 5/7
  2. 2/7
  3. 1/14
  4. 3/14

Answer: 2/7

24. In a simultaneous throw of two dice, what is the probability of getting a total of 7?

  1. 1/4
  2. 1/6
  3. 2/3
  4. 3/4

Answer: 1/6

25. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at most two heads?

  1. 3/8
  2. 1/4
  3. 7/8
  4. 3/4

Answer: 7/8

26. A box contains 4 red, 5 green and 6 white balls. A ball is drawn at random from the box. What is the probability that the ball drawn is either red or green ?

  1. 3/5
  2. 2/5
  3. 7/15
  4. 1/5

Answer: 3/5

27. A basket contains 6 blue, 2 red, 4 green and 3 yellow balls. If 5 balls are picked up at random, what is the probability that at least one is blue? 

  1. 2/5
  2. 18/455
  3. 137/143
  4. 9/91

Answer: 137/143

28. Three unbiased coins are tossed. What is the probability of getting at least 2 heads?

  1. 1/2
  2. 1/4
  3. 1/8
  4. 1/3

Answer: 1/2

29. In a simultaneous throw of two dice, what is the probability of getting a total of 10 or 11?

  1. 1/6
  2. 1/4
  3. 5/36
  4. 7/12

Answer: 5/36

30. A bag contains 3 blue, 2 green and 5 red balls. If four balls are picked at random, what is the probability that two are green and two are blue?

  1. 3/5
  2. 1/18
  3. 1/70
  4. 1/2

Answer: 1/70

Candidates lock in touch with our dailyrecruitment.in site regularly to get central government jobs, state government jobs, private jobs exam admit card, college admission, previous question paper, exam result etc.

 

Govt Jobs by Qualifications

Education & Vacancies Salary Apply Link
10th Pass Govt Jobs - 5,000 Vacancies Rs. 5,200 - 63,200 Apply Now
12th Pass Govt Jobs - 18,000+ Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
ITI Pass Jobs - 3,500 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
Any Graduate Jobs - 19,100 Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
Central Govt Jobs Rs. 5,200 - 17,000 Apply Now
Bank Jobs - 1,000 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Diploma Jobs - 9,300 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
BTech/BE Jobs - 18,000 Vacancies Rs. 15,000 - 1,00,000 Apply Now
Data Entry Jobs - 1,300 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Private Jobs Rs. 10,000 - 67,700 Apply Now