JQuery MCQ online Quiz Questions and Answers

JQuery Multiple Choice Questions and Answers| JQuery MCQ Online Test Questions 2022 |30 JQuery Interview Questions and Answers

JQuery MCQ Quiz: JQuery is an open source JavaScript library that simplifies the interactions between an HTML/CSS document. jQuery simplifies HTML document traversing, event handling, animating, and Ajax interactions for Rapid Web Development. JQuery aims to make JavaScript easier to use on your website. It’s one of the most popular JavaScript libraries for web development.  Here are the list of often asked JQuery interview questions and answers/JQuery mcq questions and answers/JQuery multiple choice questions and answer are given below. Take this JQuery quiz and test your knowledge now.  These below JQuery online quiz/Jquery objective questions will be helpful for your interviews. It be used to develop a Ajax based applications. JQuery used to make code simple , concise and resuable.

Click Here for Hadoop MCQ Questions
Click Here for IOT MCQ Questions
Click Here for LINUX MCQ Questions
Press here for LISP online Quiz Questions

JQuery Interview Questions and Answers Highlights

Article Name JQuery
Number of Questions 30
Category MCQ

Candidate also check this Data Structure MCQ. Read the JQuery mcq questions are carefully then select the best answers. Note the repeated questions. Before going to interview just go through the JQuery questions. To know the C programming MCQ get in touch with our site regularly. This is an great opportunity for candidates who are searching JQuery MCQ Questions.

Read the Given Below JQuery online Test Questions and Answers:

1.  jQuery is a ________

  1. JSON library
  2. JavaScript library
  3. JavaScript method
  4. PHP method

Answer: JavaScript library

2. Which jQuery method is used to set one or more style properties to the selected element?

  1. The style() method
  2. The css() method
  3. The html() method
  4. All of the above

Answer: The css() method

3. The jQuery method used to perform an asynchronous HTTP request __________

  1. jQuery ajax() method
  2. jQuery ajaxSync() method
  3. jQuery ajaxSetup() method
  4. None of the above

Answer:  jQuery ajax() method

4. Which of the following is the correct code in jQuery to make all div elements 150px high?

  1. $(“div”).height = “150” ;
  2. B. $(“div”).height(150);
  3. C. $(“div”).height = 150 ;
  4. D. None of the above

Answer:  $(“div”).height(150);

5. Which of the following jQuery method is used to attach a handler to an event?

  1. attach() method
  2. unbind() method
  3. bind() method
  4. None of the above

Answer: bind() method

6.  Which of the following jQuery method is used to hide the selected elements?

  1. The hide() method
  2. The display(none) method
  3. The hidden() method
  4. The visible(false) method

Answer: The hide() method

7. Which of the jQuery function prevents the code from running before the loading of the document finishes?

  1. $(document).ready()
  2. $(document).unload()
  3. $(document).load()
  4. $(document).trim()

Answer: $(document).ready()

8.  Which of the following sign is used as a shortcut for jQuery?

  1. the $ sign
  2. the % sign
  3. the & sign
  4. the @ sign

Answer: the $ sign

9. Which of the following jQuery method is used to stop jQuery for few milliseconds?

  1. slowdown() method
  2. delay() method
  3. stop() method
  4. pause() method

Answer: delay() method

10.  The jQuery used to find all next sibling elements after the current element is__________

  1. find() method
  2. BnextAll() method
  3. siblings() method
  4. None of the above

Answer:  nextAll() method

11. Which of the following jQuery method can be used to deal with the name conflicts?

  1. The conflict() method
  2. The nameConflict() method
  3. The noConflict() method
  4. None of the above

Answer: The noConflict() method

12.  The jQuery method used to get all ancestors of the matched set of elements is –

  1. parent() method
  2. offsetParent() method
  3. parents() method
  4. None of the above

Answer: parents() method

13. The jQuery method used to remove the set of matched elements is______

  1. delete() method
  2. empty() method
  3. remove() method
  4. None of the above

Answer: remove() method

14. The jQuery method used to set the width property of an element is_________

  1. width( val ) method
  2. setWidth( val ) method
  3. setCSSWidth( val ) method
  4. None of the above

Answer:  width( val ) method

15. The jQuery method used for parsing the JSON text is _______

  1. parseJSON() method
  2. noConflict() method
  3. parseHTML() method
  4. each() method

Answer:  jQuery.parseJSON() method

16. Which of the following jQuery method is used to set the value of an element?

  1. setValue() method
  2. val() method
  3. content() method
  4. None of the above

Answer: val() method

17. The correct syntax for selecting the first paragraph element with id p1 is ________

  1. $(“p1#p:first”)
  2. $(“p#p1:first”)
  3. $(“p.p1:first”)
  4. None

Answer:  $(“p#p1:first”)

18. Which of the following jQuery method is used to reduce the set of matched elements to a single element?

  1. delegate() method
  2. val() method
  3. isEqual() method
  4. eq() method

Answer: eq() method

19. The toggle() method in jQuery is used to ________

  1. toggle between the slideUp() and slideDown() methods
  2. B.toggle between the hide() and show() methods
  3. toggle between the fadeIn() and fadeOut() methods
  4. None of the above

Answer: toggles between the hide() and show() methods

20.  If the names of variables are the same, then which of the following type of variable takes precedence?

  1. global variable
  2. local variable
  3. both (a) & (b
  4.  None

Answer:  local variable

21. Which of the following method is used to toggle between the fadeIn() method and fadeOut() method?

  1. toggle() method
  2. slideToggle() method
  3. fadeToggle() method
  4. animate() method

Answer: fadeToggle() method

22. The jQuery method used to load data using HTTP get is__________

  1. post(URL, data, callback, dataType) method
  2. get(URL, data, callback, dataType) method
  3. ajax() method
  4. ajaxSend() method

Answer: get(URL, data, callback, dataType) method

23. The jQuery method used to return the direct parent element of the selected element is________

  1. offsetParent() method
  2. parent() method
  3. parents() method
  4. None of the above

Answer: parent() method

24. Who developed jQuery, and in which year it was first released?

  1. Mark Bensman in 2004
  2. John Richard in 2001
  3. John Resig in 2006
  4. None

Answer: John Resig in 2006

25. The jQuery method used to find all previous sibling elements of the current element is________

  1. nextAll() method
  2. prevAll() method
  3. siblings() method
  4. None of the above

Answer: prevAll() method

26. Can we use multiple document.ready() function on the same page?

  1. Possible
  2. Yes
  3. No
  4. Not possible

Answer: Yes

27. The code $(“p”).css(“background-color”,”yellow”) is equivalent to_________

  1. document(“p”).css(“background-color”,”yellow”)
  2. jQuery(“p”).css(“background-color”,”yellow”)
  3. jq(“p”).css(“background-color”,”yellow”)
  4. None

Answer: jQuery(“p”).css(“background-color”,”yellow”)

28. Which of the following jQuery method is used to add/remove one or more classes from the selected elements?

  1. fadeToggle() method
  2. toggleClass() method
  3. toggle() method
  4. slideToggle() method

Answer: toggleClass() method

29.  CDN stands for_________

  1. Content delivery network / Content distribution network
  2. Content development network
  3. Communication development network
  4. None of the above

Answer: Content delivery network / Content distribution network

30.  Which of the following is the basic requirement to start with jQuery?

  1. To use jQuery, we have to refer to its hosted library, or we can download the latest jQuery version from its official website.
  2. To use jQuery, first, we have to buy the jQuery library from its official website.
  3. To use jQuery, we don’t require anything as it is already built in the browser we are using.
  4. All of the above

Answer: To use jQuery, we have to refer to its hosted library, or we can download the latest jQuery version from its official website

 

Keep track our dailyrecruitment site continuously to more GK updates, government job, state government jobs, private job etc. People also check this cloud computing MCQ questions and answers.

Govt Jobs by Qualifications

Education & Vacancies Salary Apply Link
10th Pass Govt Jobs - 5,000 Vacancies Rs. 5,200 - 63,200 Apply Now
12th Pass Govt Jobs - 18,000+ Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
ITI Pass Jobs - 3,500 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
Any Graduate Jobs - 19,100 Vacancies Rs. 5,200 - 92,300 Apply Now
Central Govt Jobs Rs. 5,200 - 17,000 Apply Now
Bank Jobs - 1,000 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Diploma Jobs - 9,300 Vacancies Rs. 5,200 - 35,000 Apply Now
BTech/BE Jobs - 18,000 Vacancies Rs. 15,000 - 1,00,000 Apply Now
Data Entry Jobs - 1,300 Vacancies Rs. 5,200 - 29,200 Apply Now
Private Jobs Rs. 10,000 - 67,700 Apply Now